Поддръжка и изработка на уеб сайтове и онлайн магазини с атрактивен риспонсив дизайн

Важно да знаем преди поръчката на уеб сайт

Подготовката преди почването на проект е голяма част от успеха му. Отделете необходимото време и то ще ви се отплати.

1. Бюджет :
Добре е клиента да е наясно с бюджета, който е готов да вложи в своя сайт. Световната практика изисква клиента да обяви бюджета предварително, тъй като по този начин уеб дизайнерът би могъл да прецени какво може да предложи.

2. Съдържание :
Съдържанието е едно от най-важните неща в един сайт. Често се получават забавяния в процеса на изработка на проекта поради неподготвеността на клиента със съдържанието. Има 2 варианта клиента да напише съдържанието си сам или да ползва копирайтър. Моят съвет е клиента да го подготви сам, тъй като той най-добре разбира целите и концепцията на бизнеса си и ще може да намали крайната цена на проекта. Също ще бъде подготвен за писане на съдържание занапред. Не смятайте времето отделено за писане на съдържание като изгубено, в процеса може да ви хрумнат идеи или да откриете проблеми в бизнеса си.

3. Позициониране в търсачките :
Много популярна тема. Позиционирането в търсачките зависи от голям брой критерии. Комбинирани по различен начин даващи различни резултатите. Освен това критериите за подреждане в резултатите се променят на няколко месеца, което изисква постоянна работа по SEO оптимизацията. Вариантите са 2 : или се ползва SEO оптимизатор или клиента прави SEO-то си сам по план изработен от уеб дизайнера. Важно за SEO-to : добре изработен уеб сайт с правилно написан код за добро взаимодействие с търсачките, оригинално съдържание, често качване на съдържание, профили в социални мрежи и честото им обновяване, както и реклама. Всеки клиент иска да излиза на първо място в търсачката, но е добре преди това да направи проучване на конкуренцията се, защото често тя рекламира на различни места и трудно може да бъде преборена, без реклама.

4. Хостинг и домейн
Поради голямото предлагане на хостинг услуги е добре да се консултирате с уеб дизайнерът за избора на хостинг, поради многото специфики на уеб сайтовете. Относно домейнът важно правило е да е възможно по-стар. Ако обмисляте сайт е добре да започнете с купуването на нов домейн, или ако е възможно стар такъв.

5. Убедете се в професионализма на избраната уеб дизайн фирма
Направете проучване сред уеб дизайн фирмите, като следите следните неща :
– Как работи самият сайт на фирмата, минете през всички страници, като следите за бавно зареждане, грешки, неработещи страници, ефективност на навигацията и тн.
– Разгледайте изработените проекти по същите неща като горе, както и дали ви допадат като визия.
– Консултирайте се безплатно, задайте своите въпроси и преценете дали уеб дизайнерът е наясно с тях.

6. Направете списък с харесани и нехаресани проекти на ваши конкуренти
В списъците си запишете какво харесвате и какво не от проектите, така уеб дизайнерът ще може да добие по-ясна представа за вашите желания.

7. Фокусирайте се върху една цел за проекта
Целта на проекта е изключително важна, Честа грешка е желанието да се постигнат много цели на веднъж, от което се получава и хаос.

Author: Philip Kolev

Leave a Comment